El dissabte 9 de maig la ciutat de Vic celebra, un any més, la 12ª Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, la festa anual del teixit associatiu de la ciutat. Prop de vuitanta associacions, fundacions i altres col·lectius vigatans, es trobaran al passeig Pep Ventura, de 10 del matí a 8 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al sí de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any.

Després de dotze anys, la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic és un esdeveniment consolidat que s’ha convertit en un espai de diversitat, convivència, tolerància i d’intercanvi d’idees i iniciatives on les entitats es donen a conèixer i aprofiten per fer xarxa amb les demés associacions de la ciutat. La trobada anual del teixit associatiu vigatà, un dels motors fonamentals de la nostra ciutat.

Alhora, les entitats ofereixen al públic tot un seguit de tallers i activitats, durant tot el dia: emissions radiofòniques en directe; bitlles catalanes; degustacions gastronòmiques; mostres de dibuix i pintura; taller i demostracions de trapezi i circ aeri; exposicions d’objectes i artesanies típiques d’altres països; tallers de castells; taller “Pinta un futur millor per l’Àfrica”; taller de henna; taller de pintura per a nens; taller de llengua de signes catalana; espai creatiu i de manualitats per a infants; taller de rugbi; mostres de fotografia; taller de paper reciclat; demostració de forja, ceràmica i pintura; taller de cal·ligrafia japonesa; mostres de tall i confecció; taller d’àrab; projeccions de curts; ballades de swing i lindy hop; xuts a porteria; exposicions; … entre altres.

Com ja és habitual, durant tot el dia, es podrà fer ús del servei de bar, que aquest any gestionarà la Unió de Joves Senegalesos juntament amb el CEES (Centre d’Estudis El Seminari) qui destinarà els beneficis d’aquest espai al projecte “Cooperem amb Senegal”. Un any més, aquesta iniciativa ha estat escollida a través del concurs anual que es fa entre les entitats vigatanes per aquesta fi. “Cooperem amb Senegal” és una campanya  desenvolupada per alumnes de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social d’aquesta escola i consisteix en sensibilitzar a la població sobre els projectes de cooperació que la ciutat duu a terme al Senegal, així com recollir el màxim de material escolar i esportiu possible per fer-lo arribar a la comunitat de Diatock (Senegal). Així, els beneficis que s’aconsegueixin al bar de la Mostra aniran destinats al pagament dels costos d’aquest projecte.

Com a novetat, aquest any, a més dels estands de les entitats sense ànim de lucre de Vic, la Mostra d’Entitats també comptarà, d’una banda, amb la presència de l’espai VISCaVIC, en el marc del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), que surt al carrer, una vegada més, per conèixer de prop l’opinió dels vigatans i vigatanes en matèria de convivència i cohesió social. Per altra banda, s’aprofitarà la jornada per recollir adhesions a la Declaració de Vic, un full de ruta en matèria de cohesió social elaborat per membres del Consell de Ciutat, i que s’està difonent a través de la campanya VicVol.

Finalment, per aquesta dotzena edició en destaca, un any més, la programació de les Músiques de Vic. El passeig Pep Ventura tornarà a comptar amb dos espais escènics que aniran oferint actuacions ben diverses, la majoria d’elles a proposta de les associacions de Vic. Enguany, s’inaugurarà la Mostra amb l’espectacle musical familiar “L’enciclopèdia baixeta de nit” de 2princesesbarbudes que, amb instruments de joguina, clown i poesia visual, posaran música baixeta pels més baixets de casa. A mig matí, l’Agrupació de Sords de Vic i comarca proposa l’espectacle de flamenc amb interpretació en llengua de signes catalana, Les amants de Picasso. Autoretrat d’un signe a càrrec de Ballet Flamenco EnFemenino. A continuació, enguany es tornarà a comptar amb el Grup de Teatre Antirumors Vic qui trencarà amb els mites i desmuntarà tòpics i estereotips sobre el racisme a través d’un teatre fòrum. La resta del matí, es completarà amb el cantautor d’origen amazigh Mhamad i la ja tradicional actuació dels Ghanaman i African European Youth Singers, amb percussió i dansa africana. Després de la pausa per dinar, la tarda començarà amb la cercavila musical de la Patxaranga Jove de Vic, qui posarà molt de ritme a la Mostra. Després, hi haurà el concert de l’associació Tam Tam Gospel i VicKick oferirà una mostra de swing. El plat fort arribarà a mitja tarda amb Funky Step & The Sey Sisters, una explosió de música, passió i molta diversió, a ritme dels millors temes del soul­ i funk de tots els temps. El fi de festa anirà a càrrec, un any més, d’Els Rengles i les seves particulars versions de clàssics de blues i rock.

Més informació a: http://memvic.vicentitats.cat

Cartell-2

El dissabte 9 de maig se celebra la 12ª Mostra d’Entitats i Músiques de Vic amb la participació de prop de 80 entitats de ciutat