Del 30 de juny al 14 d’octubre tindrà lloc la 17ª Escola d’Estiu del Voluntariat.

L’Escola és un espai de formació organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i dut a terme per escoles del Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya i altres entitats especialitzades.

Enguany l’oferta formativa s’organitza en 30 cursos presencials a les ciutats de Badalona, Barcelona, Girona, Granollers, Lleida, Sabadell, Tarragona i Tortosa. Així com de 14 tallers presencials que es portaran a terme a la ciutat de Barcelona. L’oferta es complementa amb 3 cursos en línia.

Els cursos van adreçats a persones voluntàries, als coordinadors i coordinadores de voluntariat i als dirigents de les entitats sense ànim de lucre. També hi ha una oferta de cursos d’iniciació per a la ciutadania en general.

La temàtica dels cursos i tallers és àmplia i avarca des dels aspectes més tècnics, com poden ser les obligacions fiscals de les entitats no lucratives o la creació i gestió d’entitats, a d’altres més emocionals com el coaching per a la gestió de conflictes o de la gestió de les emocions passant per d’altres més lúdiques com poden ser els contes per als més menuts. L’oferta de cursos en línia tot i ser més reduïda no és menys interessant, i hi podem trobar un curs d’una temàtica tan actual com és la problemàtica del bullying, o un que ens ajuda a utilitzar les eines virtuals que ens permeten fer infografies per a les xarxes socials, o de comunicació 2.0 que ens ajudarà a escollir les xarxes socials que ens són més útils i construir el nostre pla de comunicació. Una oferta àmplia i sempre adreçada a satisfer les diferents necessitats formatives de totes aquelles persones que estan vinculades o interessades en el voluntariat.

 

Escola d’Estiu del Voluntariat