El passat dilluns, en el ple de l’Ajuntament, es va aprovar sol•licitar la Creu de Sant Jordi 2013 al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a l’Associació Sant Tomàs. Una candidatura que també compta amb el recolzament del Consell Comarcal d’Osona.
L’Associació Sant Tomàs és una entitat declarada d’utilitat pública, amb una reconeguda trajectòria de 45 anys a la comarca d’Osona, que vetlla per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual a la comarca d’Osona. Sant Tomàs ha promogut i promou projectes i serveis socioeducatius per a la protecció, la promoció i la millora del benestar personal d’aquestes persones i de les seves famílies des de l’any 1967.
L’Associació fou fundada el desembre de 1966 per un grup de set famílies amb fills amb discapacitat. S’inicià l’activitat l’any següent amb la posada en funcionament de l’escola l’Estel, amb tan sols 9 alumnes. Avui compta amb 2.000 socis, atén gairebé 1.200 persones, i compta amb un capital humà de més de 530 treballadors, dels quals 200 tenen algun tipus de discapacitat. Des dels primers anys d’existència, Sant Tomàs ha comptat amb el compromís i la col•laboració del teixit social i empresarial en les diverses iniciatives que han estat clau en la història de l’entitat.
L’Associació Sant Tomàs, avui en dia, forma part del patrimoni social i sentimental d’Osona. Per les seves característiques històriques està profundament arrelada als interessos populars, als valors socials, a la defensa de la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Osona, al foment de la participació ciutadana activa a través de les persones, les empreses i les entitats, i també, a la promoció de la consciència solidària i participativa de les persones.

En aquests anys de trajectòria, l’Associació Sant Tomàs ha estat reiteradament reconeguda i premiada per diversos àmbits i entitats. Per aquest motiu, en aquest any del seu quaranta-cinquè aniversari, seria una satisfacció poder obtenir el reconeixement de La Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya; important distinció que seria el reconeixement d’una tasca de qualitat i d’uns anys de compromís amb les persones amb discapacitat intel•lectual, amb les seves famílies i amb la societat osonenca.

Per recolzar la vostra adhesió a la candidatura de l’Associació Sant Tomàs ho podeu fer enviant una carta de suport que podeu trobar a la web www.santtomas.cat i fer-nos-la arribar, un cop emplenada, a l’adreça electrònica comunicacio@santtomas.cat. També podeu dirigir-vos a algun dels serveis de l’Associació Sant Tomàs i firmar els fulls de signatures d’adhesió que hi trobareu o bé, fer-ne difusió a través de les xarxes socials prement el m’agrada i compartint la notícia del facebook o retwitejant-la al twitter.

La Creu de Sant Jordi és un reconeixement a les nombroses persones, empreses i institucions que han contribuït i contribueixen a fer possible que molts somnis i utopies, personals i col•lectives, esdevinguin una realitat.

Us donem les gràcies pel vostre suport.

*Tot seguit podeu consultar tots els premis que l’Associació Sant Tomàs ha obtingut.

TOTS ELS PREMIS REBUTS PER L’ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS AL LLARG DE LA SEVA TRAJECTÒRIA

1- L’Any 2010: Reconeixement CECOT 2010 com a entitat integradora. La Fundació Institut Industrial i Comercial atorga el reconeixement al Progrés Empresarial a ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS dins la categoria Entitat integradora.
2- L’Any 2010: El centre de formació professional Quintanes, va atorgar un reconeixement a Tac Osona en agraïment a la mútua col•laboració entre Tac Osona i Quintanes durant els últims 15 anys.
3- L’Any 2010: Reconeixement. Com es pot crear valor a les entitats no lucratives per mitjà d’una estratègia de responsabilitat social. Estratègia competitiva a la Petita i Mitjana empresa. 10 casos pràctics reals. Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), Cambra de Comerç de Barcelona, Universitat de Vic. Bresa Editorial, SL. Barcelona 2010.
4- L’any 2010: El Consell Català de l’Esport va concedir un premi al club Car per millor trajectòria del Club Esportiu de la Comarca d’Osona.
5- L’any 2010: la Fundació Puig Porret va donar el premi solidari pel projecte de vacances del Club Car en marc de l’acte l’Osonenc de l’any 2009 organitzat pel diari el 9nou i el 9tv.
6- L’any 2009: la delegació a Osona de la Cambra de Comerç va atorgar el premi de responsabilitat social corporativa a l’Associació Sant Tomàs-Parmo.
7- L’any 2009: segons la secretaria general de l’esport, el Club Car es troba entre els 100 millors del país, segons el rànquing de qualitat esportiva.
8- L’any 2008 La Universitat de Vic va concedir el diploma d’homenatge a l’Associació Sant Tomàs-Parmo per la seva tasca humanística, social i educativa desenvolupada al llarg de 40 anys.
9- L’any 2008: L’Associació Mossèn Batlle, els antics amics de minyons d’escoltes guies Sant Jordi de Catalunya i el Departament de Governació i Administracions Públiques Secretària d’Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, van atorgar el 3r premi 2007 dels premis Jaume Ciurana en la modalitat: “en favor de les persones” als joves voluntaris del Club Car de Vic per la seva col•laboració al servei de vacances de persones amb discapacitat psíquica.
10- L’any 2007: SEBAP, la societat econòmica Barcelonesa d’amics del País va concedir el premi Fundació Pelfort i Xinxó a l’Associació Sant Tomàs-Parmo per la seva labor d’integració de les persones disminuïdes psíquiques de la comarca d’Osona, millorant la qualitat de vida de les mateixes i de les seves famílies.
11- L’any 2004: Premi Jaume Ciurana 2004.
12- L’any 2003: el Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya va entregar un premi a l’Associació Sant Tomàs-Parmo en reconeixement a la seva trajectòria i treball per les persones amb discapacitat a Catalunya.
13- L’any 2003: la Televisió d’Osona (TVO) i el setmanari “La Marxa” van entregar el premi “Arrels” a l’Associació Sant Tomàs-Parmo.
14- L’any 1999: l’Ajuntament de Vic va nomenar al Club Car com a Millor entitat esportiva de la ciutat de Vic i els 3 seus atletes millor esportistes del 1999. Espai CAR; xarxa ACELL entitat més constant en pràctica de l’esport.
15- L’any 1998: A proposta del Departament de Pediatria de l’Hospital General de Vic, LA FUNDACIÓ CATALANA DE PEDIATRIA VA CONCEDIR A L’ENTITAT va concedir el PREMI de la citada FUNDACIÓ en reconeixement a la seva tasca a favor de la salut dels infants i joves en el seu més ampli aspecte.

(Font: NP de l’associació)

L’Ajuntament de Vic sol·licita la Creu de Sant Jordi per a l’Associació Sant Tomàs