Josep Comajoan :

No és ni un centre de dia ni un casal d’avis. Obrirà quatre hores cada tarda.

Albert Llimos
Local Social Horta Vermella – FONT: Albert Llimos / El 9 Nou

El local de l’Associació de Veïns del Barri de l’Horta Vermella de Vic, situat en uns baixos del carrer Manuel Carrasco i Formiguera, és des d’aquest dilluns també un nou espai social adreçat bàsicament a la gent gran. No és ni un casal d’avis ni encara menys un centre de dia com els que hi ha en altres punts de la ciutat, sinó que el referent és el que ja hi ha al carrer Centelles als Habitatges Montseny. Un espai de socialització, gratuït i voluntari, on les persones grans puguin anar a passar una estona.

El local estarà obert de dilluns a divendres de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. “Hi poden venir a compartir estones, a llegir el diari, a conversar, a jugar, a participar en els tallers que s’hi organitzaran”, explicava divendres al vespre Xavier Farrés, regidor de Benestar i Família de l’Ajuntament, en la presentació que es va fer del projecte als veïns. “Ha de ser una sortida a gent que segurament estaria sola a casa, i que ningú els estimula a anar enlloc”, va afegir.

La gestió del local anirà a càrrec de l’Associació per la Sostenibilitat Humana, Ecològica i Social (ASHES), una de les tècniques de la qual, Isolda Sans, amb experiència a l’espai del Montseny, serà qui portarà el dia a dia del de l’Horta Vermella. Sans va destacar la potencialitat del centre per “detectar necessitats de les persones”, o que si algú se sent sol sàpiga on acudir i que “som aquí per ajudar-los”. El centre fins i tot posa a disposició dels possibles usuaris un servei de voluntaris que els pot anar a buscar a casa si tenen problemes de mobilitat (per exemple, en blocs sense ascensor) i fins i tot per ajudar-los a anar a comprar. “No volem duplicar res”, va afegir Xavier Farrés, que va recordar que en l’espai de l’Horta Vermella també podrà donar-se atenció a aquelles persones que comencen a tenir algun problema de memòria, però en una fase molt inicial. 

Jordi Soler, president de l’associació de veïns, va manifestar el seu interès per trobar també voluntaris del barri que puguin implicar-se en l’espai social.

FONT: El9NOU

L’Horta Vermella de Vic habilita el local de l’associació de veïns com a espai social per a la gent gran