doclibLa Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia la bifòbia i la transfòbia, per primera vegada tipifica les accions o omissions que es poden  considerar infracció administrativa en l’àmbit dels drets de les persones LGBTI. Una nova porta oberta, des de l’àmbit administratiu, per a la defensa i protecció dels drets de les persones LGBTI, que comporta la necessitat d’un treball coordinat, cooperatiu, rigorós i complex de tots els agents implicats.

L’objectiu de la jornada és explicar d’una manera entenedora, el camí que una denúncia, tant des de l’àmbit administratiu com des del penal, ha de seguir per tal d’aconseguir una òptima coordinació, i cooperació  entre les diferents administracions, institucions,  entitats,  mitjans de comunicació i altres agents que hi puguin intervenir, protegint al màxim la víctima tenint en compte les seves possibles circumstàncies específiques personals o socials. S’informarà d’una manera clara i senzilla i amb propietat com i a qui s’ha de presentar una denúncia, quin són els circuits que cal activar, quin  és el procediment que segueixen. 

Des de l’àmbit administratiu veurem que les denúncies poden suposar la imposició d’una sanció i/o ser l’origen de diferents accions dirigides a sensibilitzar, visualitzar, educar o normalitzar el fet LGBTI dins la societat catalana. També és objectiu d’aquesta jornada explicar a la ciutadania com es pot interposar una querella o una demanda des de l’àmbit penal per haver patit amenaces, injúries, assetjament, agressions o violència a conseqüència d’una discriminació per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, tenint en compte sempre el dret a la protecció de dades de caràcter personal,  a la intimitat, a la pròpia imatge i  evitar la possible revictimització.  

Adreçat a: les persones que treballen a les entitats, a les administracions públiques (Generalitat, ajuntaments, diputacions), als i les professionals del dret i del periodisme.

Intervindran: Professionals de l’àmbit penal i administratiu, del Servei d’Atenció a la Víctima del delicte, cossos de seguretat i mitjans de comunicació.

RESERVEU AGENDA
Barcelona, 27 d’abril de 2017
Sala d’actes, Carrer  Calabria 147 (entre Aragó i Consell de Cent)
De 17 h a 19,30 h
Consulteu aquí el programa i full d’inscripcions.
Respostes a la vulneració dels drets LGBTI: El camí de les denúncies administratives i penals