Porta Festes 2014

Amb l’entrada del mes de juny, el barri de l’Horta Vermella de Vic celebra les seves festes. La comissió de festes del barri ha preparat una sèrie d’activitats molt diverses i pensades per a tots els públics que es faran del 7 al 15 de juny al porxo de l’IES La Plana, la pista esportiva del barri i el carrer Manel Carrasco i Formiguera.

Aquest dissabte 7 de juny es donarà el tret de sortida a les festes amb un campionat de botifarra, un taller de pintura i la 4ª edició del Trofeu Joan Bigas de futbol sala que disputaran l’equip de l’Horta Vermella i el de la Serra de Sanferm. A continuació, a les 8 del vespre es donarà pas al pregó de les festes a càrrec de Josep Roca i Parés, cofundador i expresident de la comissió de festes, seguit de la inauguració de l’exposició d’obres d’artistes del barri i un aperitiu. Diumenge 8 de juny, de bon matí, es farà la caminada popular i esmorzar a Sant Marc i, al migdia, la trobada de Colles Castelleres al carrer Manel Carrasco i Formiguera, que agruparà als Sagals d’Osona, Marrecs de Salt, Moixiganguers d’Igualada i Castellers de Terrassa. També, a les 12 del migdia hi haurà la missa solemne a l’església de Lurdes.

El cap de setmana vinent hi ha previst pel divendres 13 de juny l’arribada de la figura festiva del barri, en Sibiu, i la botifarrada, seguida de la quina popular i el concert dels Hits i els Okupats. El dissabte 14 a la tarda està pensat per als més petits, amb jocs de cucanya i la cercavila d’en Sibiu pels carrers del barri, juntament amb els nans, les pubilles i una xaranga. Al vespre, es farà un sopar de carmanyola i sobretaula amb humor a la fresca amenitzada per Joan de la Coma. A continuació, ball amb Sol de Nit i la presentació de la Pubilla 2014.

El darrer dia de festes, el diumenge 15 de juny al matí, hi ha prevista la xocolatada i animació infantil amb Fletxa Blava i festa de l’escuma. Al migdia i tarda, després del dinar de germanor i la sobretaula amb jocs, es donarà pas al campionat de bitlles catalanes i l’actuació del grup Music Dessert i Gospel Gurb. Ben entrada la nit, es farà el fi de festa amb la traca final.

Enguany la portada del programa ha estat dissenyada per Jordi Farrés i es pot trobar més detall de les activitats a la pàgina web de l’associació.

FONT:  www.culturavic.cat

TOT A PUNT PER CELEBRAR LES FESTES DEL BARRI DE L’HORTA VERMELLA 2014