L’Ajuntament de Vic ha posat en marxa els nous pressupostos participatius, que enguany afecten la zona vermella del Nen, als barris de la Calla, l’Estadi, Santa Anna, Horta Vermella, Barri Osona i Serra-de-senferm.

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació ciutadana a través del qual la ciutadania decideix a què es destinen 150.000€ del pressupost municipal de l’Ajuntament.

Aquest any 2018 es portarà a terme la quarta edició dels pressupostos participatius. La primera edició es va fer com a prova pilot a tota la ciutat. A partir d’aquesta primera experiència participativa, l’any 2016 l’equip de govern va determinar que aquest procés de participació es faria a cadascuna de les tres zones en què es divideix la ciutat per la Festa Major (zona verda, negra i vermella). El 2016 es van fer a la zona del Merma i el 2017 a la de la Vella.

A partir d’avui es poden fer propostes online per millorar els barris del Nen a través d’aquest formulari o presencialment en les diferents reunions que s’han planificat amb entitats, centres educatius i associacions de la zona. Per més informació o per suport a l’hora de presentar una proposta es pot anar a qualsevol dels centres cívics de la zona: Santa Anna, Barri Osona i Serra-de-senferm. Escoles, serveis i entitats amb seu a la zona poden presentar propostes a més del veïnat del Nen.

Es faran dues taules de propostes els dies 19 i 28 de febrer, a les 19h, al Centre d’Arts Contemporànies, per tal de concretar i validar les propostes que passaran a votacions. Recomanem que les persones i entitats que hagin fet propostes online les vinguin a presentar a les taules de propostes.

Les propostes finalistes estaran exposades durant el mes de maig. Les votacions es faran entre el 2 i el 22 de maig, i podrà votar la ciutadania empadronada a la zona de més de 16 anys. Les votacions es poden fer:

  • Per Internet a vic.cat
  • Presencialment al CCVic Plaça Osona, CCVic Santa Anna i CCVic Serra-de-senferm.

A partir del 28 de maig es farà pública la proposta o propostes guanyadores.

+ info aquí

Tret de sortida als pressupostos participatius 2018 del Nen
Etiquetat a: