El Casal Lambda de Barcelona organitza una caminada pel Lluçanès, si hi voleu anar-hi heu d’enviar un mail a muntanya@lambdaweb.org, a continuació us passem la informació de la caminada, recordeu que els horaris de sortida i preu estan calculats per sortir des de Barcelona, heu de demanar a on i a quina hora arribaran al Lluçanès. Així com el preu de la caminada pels que no sortiu de Barcelona.

Més informació: http://lambda.cat/index.php/features/module-positions/483-llucanes

Sant Andreu de Llanars

El Lluçanès: pel PR C-44 de Prats de Lluçanès

La sortida, d’uns 20km, fa un recorregut circular pel sector sud-oest de Prats de Lluçanès, capital de la comarca natural del Lluçanès, a cavall dels termes municipals de Prats i Santa Maria de Merlès. La totalitat del recorregut ressegueix el sender de petit recorregut (PR C-44), perfectament senyalitzat amb marques grogues i blanques però que no cal perdre mai de vista atès que la gran diversitat de camins i bifurcacions que trobem al llarg del recorregut ens pot fer perdre fàcilment el camí. El recorregut és més aviat planer, en el sector occidental de l’altiplà del Lluçanès, i passa entre sembrats, afloraments de gresos i conglomerats, boscos de pinassa i pi roig i algunes alzines centenàries que, juntament amb les parròquies rurals de Sant Andreu de Llanars i Santa Eulàlia de Pardines i els masos, algun d’ells fortificats, conformen un autèntic mosaic de pagès.

Lloc de sortida: 8h00 a Sant Andreu Arenal. (Metro línia 1 Fabra i Puig)

Descripció general:

Arribada a les 9h30 al santuari de Lurdes de Prats de Lluçanès, des d’on es pot contemplar una magnífica panoràmica de la comarca. Iniciem la caminada en aquest punt a tocar de Prats de Lluçanès, per on passarem i farem una breu parada de 15-20 minuts per fer un cafè. Tot just començar la carretera de Navàs, a les afores de la població, trenquem a mà dreta per agafar el PR C-44, degudament senyalitzat, que ens durà, en primer lloc, a Sant Sebastià i a continuació a Sant Andreu de Llanars, bonic exemplar romànic del segle XI, enmig d’un espai forestal, i on esmorzarem. Reemprenem el recorregut vers la carena que envolta la riera de Merlès, que la deixem a mà dreta i amb vistes als replecs prepirinencs del Berguedà, fins arribar a la masia fortificada de la Serra dels Degotalls. Iniciem la baixada fins a trobar de nou la carretera de Prats a Navàs, la creuem i retornem cap a Prats de Lluçanès, a través de camins i alguns corriols i passant pel costat del mas Galobardes i de la parròquia rural de Santa Eulàlia de Pardines, sense perdre de vista el sender valisat. Les vistes als principals massissos de la part central de la Serralada Prelitoral catalana (Montseny, Montcau i Montserrat) ens acompanyen quan el paisatge s’obre vers migjorn.

Distancia: 19km – Durada caminada: 6 hores – Desnivell acumulat: 200m – Dificultat: mitjana-baixa

QUÈ CAL PORTAR: Impermeable, bon calçat, roba d’abric, aigua, esmorzar, pícnic i crema solar.

PREU: 12 € per socis i 17 € per no socis.

INSCRIPCIONS: enviar un e-mail a muntanya@lambdaweb.org per reservar plaça i a continuació feu l’ingrés al BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i LLUÇANÈS. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda (Av. Marquès de l’Argentera, 22 Barcelona, tel. 93 319 55 50)

VOCALS: Alejandro i Martí

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Caminada del Casal Lambda pel Lluçanès