Durant els darrers anys s’ha fet visible que el conjunt de persones grans presenta una gran diversitat, que inclou diversitat d’estils de vida, sexual i de gènere, qüestió que cal tractar i tenir present en els serveis per gent gran. El col·lectiu LGBTI treballa perquè els programes i serveis d’atenció respectin aquesta diversitat, per tal que la sexualitat i la diversitat de gènere es puguin viure amb reconeixement i no suposi una tornada a l’armari.

DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials ha programat per al 29 d’abril la conversa “Envelliment i diversitat sexual i de gènere”, que es retransmetrà en directe per internet. José Benito Eres, activista LGBTI des de fa 32 anys i president del GAG (Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals), plantejarà diferents qüestions a Josep Maria Mesquida, treballador social, doctor especialitzat en persones grans LGBTI i professor de la Universitat de Barcelona.

Durant el diàleg, aportaran perspectiva i dades sobre la situació en matèria de diversitat sexual de les persones grans, reflexionaran sobre els models gerontològics i compartiran experiències en atenció i suport que realitzen les entitats amb aquest col·lectiu.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de Mireia Mata, directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 Més informació i inscripcions: https://dixit.gencat.cat/ca/detalls/Noticies/dixit_vic_dialeg_envelliment_diversitat_sexual_genere.html

Data: 29 d’abril de 2021 de 17 a 18.30 h.
Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).
Inscripció: Aforament virtual limitat, cal inscripció prèvia.

envelliment_diversitat_sexual_genere_ca

DIXIT Vic acull el diàleg virtual “Envelliment i diversitat sexual i de gènere”