El cos de Mossos d’Esquadra i la Fiscalia d’Odi i Discriminació han obert una investigació per aclarir que hi ha al darrere de l’anomenat “projecte pilla-pilla” considerat un fenomen d’abast europeu que s’estén a les xarxes socials.
Independentment de les línies d’investigació que es duen a terme des dels serveis centrals més especialitzats del cos, la Policia de la Generalitat — Mossos d’Esquadra ha iniciat una sèrie d’accions enfocades a la prevenció i a la interlocució amb els col·lectius més afectats, en especial de la comunitat gai.
Els mossos han posat en coneixement de totes les associacions que es poden veure afectades una adreça de correu electrònic específica (mossos.delictes.odi@gencat.cat) per tal que s’hi puguin adreçar de manera àgil i directa i expressar les seves inquietuds o aportar informació sobre aquest cas.
Des d’aquesta línia de treball s’estan reforçant una sèrie de consells preventius de seguretat per tal d’assessorar la ciutadania de com ha d’actuar si es troba davant d’aquest tipus de casos. Aquesta informació es treballa de manera coordinada amb la oficina de No Discriminació de l’ajuntament de Barcelona, organisme amb el qual  hi ha una coordinació habitual i permanent. Aquests consells de seguretat consisteixen en:
  • Disposar del màxim de dades de la persona/es amb les quals tenen la primera cita.
  • Informar alguna persona de la seva confiança del lloc on esdevindrà la trobada.
  • Evitar, en la mesura del possible, anar sols al primer contacte.
  • Davant de qualsevol sospita posar-se en contacte immediatament amb la policia a través del telèfon d’emergència 112.
Totes les comissaries de la policia de la Generalitat estan informades preventivament per detectar situacions d’aquest tipus i trametre la informació als serveis centrals de l’organització, per tal de canalitzar i concentrar la tasca d’investigació. En aquest sentit és  important que totes aquelles persones que s’hagin vist afectades per aquests fets denunciïn a la comissaria de Mossos d’Esquadra que tinguin més a prop.

 

Us adjuntem l’enllaç de la noticia:

http://www20.gencat.cat/portal/site/interior/menuitem.c065d731afe8f60075d789a2b0c0e1a0/?vgnextoid=1cba8bac6c254210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&cod_noticia=238270&vgnextchannel=1cba8bac6c254210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD

 

Els Mossos d’Esquadra i la Fiscalia d’Odi i Discriminació investiguen el “projecte pilla-pilla”, que s’estén per les xarxes socials