El passat dissabte, 4 de maig, la ciutat de Vic va celebrar la 16a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, la trobada anual del teixit associatiu de la ciutat. Una vuitantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius vigatans, es van trobar a la rambla del Passeig i la Rambla del Carme, de 5 de la tarda a 9 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al sí de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any.

La Mostra d’Entitats i Músiques de Vic és un esdeveniment consolidat que s’ha convertit en un espai de diversitat, convivència, tolerància i d’intercanvi d’idees i iniciatives on les entitats es donen a conèixer i aprofiten per fer xarxa amb les demés associacions de la ciutat. Per primera vegada s’ha permès la participació de les entitats religioses, ja que també són organitzacions sense ànim de lucre. Enguany s’hi ha inscrit tres esglésies evangèliques: la Misión Evangèlica Internacional “Un nuevo día” amb el seu projecte d’acció social “Mano a mano”, l’Església Bethel i la Iglesia Pentecostal Unida en Europa; les dues darreres, a banda de participar-hi amb un estand informatiu, van oferir una actuació musical a l’escenari de la rambla del Passeig.

Per tercer any consecutiu, la Mostra s’ha celebrat al centre de la ciutat; s’ha desplegat a la rambla Passeig des de l’alçada del carrer Progrés i fins a la rambla del Carme, aproximadament, fins a la font del Carme. Una setmana abans, al llarg d’aquest recorregut, ja es podia veure la decoració aèria en forma de mans i paraules vinculades a la tasca de les associacions i als valors del treball en equip, elaborada per entitats de la ciutat amb la coordinació de “bbintervencions”.

Pel que fa a la programació, les diferents activitats de la Mostra d’enguany es va desenvolupar segons el previst en quatre espais diferents: l’escenari rambla Passeig, l’escenari rambla del Carme, l’espai cinema i l’escenari del 21è Festival Jazz Vic. Cada un d’aquests espais estaven senyalitzats amb unes estructures en forma de casa elaborades en el marc d’uns tallers de decoració previs en els quals hi van participar cinc entitats de la ciutat d’àmbits ben diferents: l’Associació Juvenil Festes Osona, l’Associació Options Catalunya-Nepal, l’Associació per la Sostenibilitat Humana, Econòmica i Social – ASHES, l’Església Bethel i la Fundació Humanitària Dr. Trueta.

Paral·lelament, també es van fer activitats als estands de les entitats: un taller de manualitats dirigit pels alumnes d’animació sociocultural de la Casa d’Oficis; un taller d’iniciació al trapezi i el circ apte per a tots els públics; jocs i activitats d’iniciació al rugbi; una exposició de fotografies; tallers de primers auxilis; comunicacions radiofòniques, entre d’altres. Coincidint amb la campanya “TU TRIES” que té per objectiu millorar la recollida selectiva de Vic, també es va col·locar un estand informatiu de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic. Així mateix, es va comptar amb la presència d’un punt lila, una eina de sensibilització que s’ajusta al nou protocol per abordar les violències sexuals i sexistes en espais públics d’oci a la ciutat aprovat el febrer d’enguany.

Un altre element a tenir en compte en d’aquesta edició, va ser el manteniment de la Fira de la Cooperació dins de la Mostra, ja que l’any 2016 es va fer per primera vegada i se’n van treure valoracions molt positives. L’epicentre de la fira va ser l’espai de cinema infantil de contingut social juntament amb un escenari en el qual es va poder veure l’espectacle d’animació infantil Voltem pel món buscant contes, a càrrec de la companyia Ninot i Nas.

Pel què fa a les Músiques de Vic, el públic assistent va poder gaudir de diverses actuacions musicals i de ball, la majoria impulsades per les pròpies entitats de la ciutat. Enguany, cal destacar les actuacions musicals de les esglésies evangèliques Bethel i Iglesia Pentecostal Unida en Europa, que participaven per primera vegada a la Mostra. A banda, també cal destacar l’actuació de la Coral Cantanna, agrupació musical de creació recent, i la intervenció d’un grup de joves de la Fundació Projecte i Vida que sota el nom de “La Serra Music Band” van oferir versions d’èxits de l’actualitat musical. A l’escenari de la rambla del Carme es va poder veure un tastet de sevillanes de l’Associació Cultural Mi Tierra y el Sur, que aquest mateix dia celebrava la “Feria de Abril” al Sucre, així com dansa i cançons de Nigèria a càrrec d’Ika Union Nigèria-Vic i Bini Association, respectivament. La jornada va finalitzar amb l’actuació del grup de versions osonenc Les Tietes Queques, a l’escenari de la rambla del Passeig i una mostra de malabars de foc, a càrrec de les Fures d’Ausa dels Sagals d’Osona, a la rambla del Carme.

Un any més, la ciutadania de Vic va poder gaudir d’una nova edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, un dels espais de referència pel teixit social de la ciutat.

 

La 16a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic torna a ser una jornada de referència pel teixit associatiu de la ciutat
Etiquetat a: