S’adreça tant a les persones que en realitzen en entitats com als grups informals de persones voluntàries sorgits de la mobilització ciutadana.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha elaborat un nou model de certificat específic per justificar la mobilitat de les persones voluntàries durant l’estat d’alarma. Es tracta d’un document acreditatiu fruit de la proposta del propi sector associatiu i que ha estat validat per tots els agents implicats. S’adreça tant al voluntariat d’entitats com als grups informals de persones voluntàries que han sorgit arran de la mobilització ciutadana per al suport de les persones vulnerables.

El nou certificat per al voluntariat justifica el vincle de les persones voluntàries amb l’entitat, el desplaçament de manera individualitzada i que l’activitat desenvolupada està permesa com a prestació de serveis essencials d’assistència a persones especialment vulnerables. Aquest certificat de mobilitat per al voluntariat cal portar-lo emplenat i signat per l’entitat juntament amb el certificat autoresponsable de desplaçament, en vigor el passat 23 de març per justificar una activitat autoritzada.

En cas de persones voluntàries que realitzin la seva acció en el marc de xarxesgrups o plataformes informals, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) posa a la seva disposició el Secretariat Català pel Voluntariat Social, entitat membre, que pot assumir, responsabilitzar-se i signar l’esmentat certificat, un cop la xarxa, grup o plataforma s’hagi adherit al Secretariat de la pròpia FCVS. Per activar-ho, cal posar-s’hi en contacte a través del correu i[email protected].

La disponibilitat d’aquest certificat s’uneix a la publicació de les sis recomanacions que s’han fet des de Treball, Afers Socials i Famílies des de l’inici de l’emergència i que són:

 

Entitat redactora: Fundació Pere Tarrés – Transversal 

Nou certificat de mobilitat per al voluntariat
Etiquetat a: