L’Ajuntament de Vic se suma a la desena de pobles i ciutats que del 6 al 10 de setembre gaudiran de diferents espectacles de dansa procedents d’arreu del món

El pròxim diumenge, dia 9 de setembre el Centre d’Arts Escèniques l’Atlàntida acollirà el Gran Ballet Argentino, una companyia artística que pretén difondre la cultura argentina a través de la música i la dansa. L’espectacle s’emmarca dins les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) un festival organitzat per l’ADIFOLK que enguany celebra el seu quarantè aniversari. Per aquest motiu l’Ajuntament de Vic s’ha volgut sumar a la desena de pobles i ciutats que del 6 al 10 de setembre gaudiran de diferents espectacles de dansa procedents d’arreu del món. La vetllada també comptarà amb la participació dels dansaires de Sant Miquel.

Les entrades es poden comprar per un preu simbòlic de 3€ durat el mateix dia a les 17.00 a la taquilla de l’Atlàntida. Fins el divendres, dia 7 de setembre es poden reservar a la regidoria de Cultura (carrer Torras i Bages 6), enviant un mail a costaga@vic.cat, o trucant el telèfon 938 832 495.

El Gran Ballet Argentino es dedica, des del 1963, a la difusió de la música i les danses argentines amb l’objectiu d’explicar com és el seu poble. Per això, els espectacles que ofereix inclouen la singularitat de cada una de les regions del país.

El tango i les danses rurals comparteixen programa. El primer, indiscutiblement unit a la imatge d’Argentina, hi aporta una intensa sensualitat. Per la seva banda, les danses rurals hi aporten un encant espontani.

Aquest festival de divulgació folklòrica va néixer l’any 1972, a Barcelona, en el si de l’Esbart Lluís Millet, amb el nom de Jornades Internacionals Folklòriques (JIF), i obrava sota el lema de “Les danses dels pobles pel nostre poble”. Grups folklòrics vinguts d’arreu del món alternaven les seves actuacions amb les dels esbarts.

Si bé la idea era clara i quedava reflectida en l’eslògan, la realitat inicial quedava limitada a la realització d’un festival de dansa folklòrica que només es feia a Barcelona.

Així, l’any 1979 va néixer una ampliació de les JIF, que va passar a ser JIF-Catalunya, o sigui que el seu camp d’acció abastava tot el territori català. Es va començar la pràctica actual: els grups actuen per diverses poblacions catalanes, en un ventall amplíssim que ha anat engrandint-se amb el temps, ja que aquelles 13 poblacions del primer any de les JIF-Catalunya, arriben ja a la quarantena.

Vic acull les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF)