Tindrà lloc al nostre canal Youtube:
www.youtube.com/channel/UCpIWhEzmE8OJfTf54S-2knA
Els socis/es, si ho preferiu, podreu seguir-la i participar a través de Zoom en l’enllaç que rebreu el dia abans.
L’evolució humana ha estat un recorregut de més de 6 milions d’anys. Tot aquest periple es pot explicar en tres senzilles fases: el caminar drets, un cervell més gran, i l’adquisició d’una parla articulada. Aquests tres salts evolutius han succeït en moments molt separats en el temps. El gran problema no és l’evolució en si mateix, sinó les pugnes científiques per tal d’imposar els seus interessos i creences. Si volem que això no passi en el futur cal difondre el veritable objectiu de la Ciència.
DAVID RABADÀ i VIVES (Barcelona, 1967), paleontòleg i divulgador científic, es va doctorar en Ciències Geològiques el 1995 per la Universitat de Barcelona amb el CSIC. Ha publicat multitud d’articles tècnics, els últims molt crítics amb algunes interpretacions realitzades a Atapuerca. Ha rebut diferents premis com el Fundació Eduard Fontseré de ciències (1996), la menció especial al UPC de Ciència-ficció(1999), l’Albert Pérez Bastardas de periodisme científic (2003), el Premi de Natura Ciutat de Valls (1992 i 1995) i el Ciutat de Viladecans de narrativa (2005). És també autor dels llibres Un Déu per als ignorants (2000), Les Cinc Cares de la Terra (2005), ¿Educar? Educamos todos(2007), Quién fracasó con el Fracaso Escolar? (2008), Cristo Mito al Desnudo (2015), COVID, Crisi o Oportunitats (2020) i és coautor de Ciències de la Tierra i del Medio Ambiente (2008). Actualment és professor de Ciències Geològiques, acadèmic de l’ACVC, redactor a Catalunya Vanguardista, i responsable de comunicació de Professors de Secundària.
Informació complementària
Ressenya Prej Evol Hum La Republica en PDF
PREJUICIOS Y EVOLUCIÓN HUMANA
Un Viaje de 6 millones de Años
David Rabadà i Vives
Editorial Canalla
Prólogo por:
Dr. Camilo José Cela Conde (Profesor emérito. Universitat de les Illes Balears)
Dr. Francisco José Poyato Ariza (Profesor de Paleobiología. Universidad Autónoma de Madrid).
Ressenya del llibre:
“Els 6 milions d’anys d’evolució humana es poden resumir en tres senzilles fases que explica aquest llibre amb dades actuals: el caminar drets, un cervell més gran, i l’adquisició d’una parla articulada. El gran problema no és l’evolució en si mateix, sinó les pugnes científiques per tal d’imposar els seus interessos i creences. Si volem que això no passi en el futur cal difondre el veritable objectiu de la Ciència”
Ressenya de l’autor:
DAVID RABADÀ i VIVES (Barcelona, 1967), paleontólogo y divulgador científico, se doctoró en Ciencias Geológicas en 1995 por la Universidad de Barcelona con el CSIC. Ha publicado multitud de artículos técnicos siendo los últimos muy críticos con algunas interpretaciones realizadas en Atapuerca. Ha recibido distintos premios como los Fundación Eduard Fontseré de ciencias (1996), la mención especial en el UPC de Ciencia-ficción (1999), el Albert Pérez Bastardas de periodismo científico (2003), el Premio de Natura Ciudad de Valls (1992 y 1995) y el Ciudad de Viladecans de narrativa (2005). Es también autor de los libros Un Déu per als Ignorants (2000), Les Cinc Cares de la Tierra (2005), ¿Educar? Educamos Todos (2007), ¿Quién fracasó con el Fracaso Escolar? (2008), Cristo Mito al Desnudo (2015), COVID, crisi o oportunitats (2020) y es coautor de Ciencias de la Tierra y del Medio Ambiente (2008). Actualmente es profesor de Ciencias Geológicas, académico de la ACVC, redactor en Catalunya Vanguardista, y responsable de comunicación de Profesores de Secundaria.
“Un libro que denuncia los prejuicios e intereses explicando la evolución humana. David Rabadà revela en este trabajo las flaquezas de algunas imposturas que transforman las evidencias en falaces y rentables argumentos”.
Eva Serra Sánchez
Directora de Catalunya Vanguardista
“Los prejuicios nos invaden y de ahí el mérito de este libro ya desde su inicio. Aclarar los prejuicios y denunciar los intereses es el favor más señalado que se les puede hacer a los lectores. Bienvenido sea el libro de David Rabadà i Vives”
Dr. Camilo José Cela Conde.
Profesor emérito. Universitat de les Illes Balears.
“El tema propuesto por el Dr. Rabadà resulta enormemente estimulante ya que los prejuicios en evolución humana son un tabú. Resulta muy osado y oportuno escribir un libro así en este momento”
Dr. Francisco José Poyato Ariza.
Profesor de Paleobiología. Universidad Autónoma de Madrid.
Dr. David Rabadà i Vives
Professor de Ciències Geològiques
Membre de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya