El Fòrum de Debats organitza per a aquest divendres, 7 de juny, l’última conferència de la temporada amb el títol de “La construcció d’una nova política” que anirà a càrrec d’Itziar González, arquitecta, urbanista i exregidora de l’Ajuntament de Barcelona. La conferència començarà a les 8 del vespre i tindrà lloc a l’Auditori d’Unnim-Caixa de Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic. Com sempre, anirà seguida de col·loqui.

En aquesta conferència es plantejaran les possibilitats de construir, des de la societat civil, noves maneres de fer política que ens facin sortir de la dramàtica situació a què ens han conduït molts dels polítics que han governat les institucions des de fa anys. Com afirma Itziar González, la nostra convidada de divendres, “els nostres polítics s’han ajupit a les pressions d’uns poders econòmics que no els han votats” (“Vilaweb, 22/11/2012) i encara afegeix en un article publicat recentment que “clientelisme, corrupció i màfies són ara els tres nivells on es fa visible la mala salut de la nostra democràcia. Canviem, doncs, d’òptica i fem de la societat de la transparència el nostre objectiu comú” (“Ara”, 12/5/2013). Per a aconseguir-ho, Itziar González propugna, entre altres coses, la creació d’un Parlament Ciutadà per tal d’organitzar la societat civil per àmbits o temes. Es tractaria d’una iniciativa autònoma de participació ciutadana realment independent del sistema de poder actual.

Itziar González és arquitecta per l’ETSAB (UPC). Va fer el Projecte Final de carrera a Christiania (Copenhaguen) i com a arquitecta ha fet nombrosos treballs de rehabilitació en nuclis vells i medi rural. Ha estat redactora del projecte d’intervenció integral del barri de l’Erm, de Manlleu, el 2004 i ha realitzat diversos processos de participació ciutadana a tot Catalunya i Escandinàvia. Va ser regidora electa del Districte de Ciutat Vella de Barcelona del 2007 al 2010. En va dimitir després d’investigar i descobrir nombroses irregularitats i corrupcions en els temes dels apartaments turístics, llicències d’obres, l’hotel del Palau de la Música…, de sentir-se marginada pel seu partit (PSC) i de rebre amenaces de mort, patir robatoris al seu domicili particular, etc. que van impedir que culminés la seva feina de la manera que s’havia proposat. Després d’una temporada de silenci, afortunadament, torna a fer sentir la seva veu i les seves idees amb l’objectiu de propiciar una autèntica regeneració democràtica en la societat catalana actual. Ha fet la restauració de la Guia d’Alexandre Cirici, Barcelona, Pam a Pam, i és autora de la seva actualització Per no perdre peu (2012). Actualment col·labora amb diversos estudis d’urbanisme i arquitectura en matèria de sostenibilitat social, participació, mediació i resolució de conflictes en l’espai públic. El 2013 és redactora de l’Estudi d’Optimització del Parc públic d’habitatges dels municipis de la Mancomunitat de la Plana, per esmentar només alguns exemples que ens són propers.

Us hi esperem.

 

Itziar Gonzàlez : La construcció d’una nova política.

Deixa un comentari