Vic acollirà de nou la ja consolidada trobada anual del teixit associatiu de la ciutat per posar en valor tota la tasca que desenvolupen durant l’any i compartir-la amb el conjunt de la ciutadania

El passat dijous 16 de febrer l’àrea de Ciutadania es va reunir amb una quarantena d’entitats de la ciutat per treballar conjuntament l’edició d’aquest 2023, prevista pel dissabte 6 de maig a la rambla del Passeig i la rambla del Carme, des de les 5 de la tarda fins a dos quarts de 9 del vespre.

Les entitats que vulguin formar-ne part han d’omplir aquest full d’inscripció abans del 2 d’abril i enviar-lo a [email protected], a través de WhatsApp al 680125454 o presencialment al carrer de les Basses nº 3. Si voleu que fem difusió de les fotografies d’aquest dia tan especial cal que firmeu també l’autorització de drets d’imatge.

En aquest document trobareu tots els detalls logístics de la Mostra d’Entitats com també altres informacions que poden ser del vostre interès.  

Després de divuit d’anys celebrant aquesta jornada, la Mostra s’erigeix en un espai de trobada entre les pròpies associacions, fundacions i altres col·lectius sense ànim de lucre que aprofiten la Mostra no només per donar-se a conèixer entre la població sinó també per establir lligams amb altres projectes i iniciatives de la ciutat.

La Mostra d’Entitats de Vic acull a tot tipus d’organitzacions sense ànim de lucre que treballen en el sector social, cultural, mediambiental, religiós, lleure i un llarg etcètera. Cal destacar la presència de la Fira de Cooperació, que com els últims anys s’ubica a la rambla del Carme i reuneix a aquelles entitats que desenvolupen la seva activitat en el sector de la cooperació al desenvolupament. I repetint la iniciativa que va tenir tan bona acollida l’edició passada, la Mostra disposarà d’una zona específica per les entitats esportives de la ciutat que faran una demostració d’una gran varietat de pràctiques esportives per petits i grans.

Per tal de dinamitzar la jornada i afavorir l’acostament als diferents estands de les entitats, la Mostra tornarà a posar a disposició dels visitants la Gimcana de la Mostra. Es tracta d’una dinàmica que possibilita que les persones ampliïn el seu coneixement sobre l’activitat de les diferents organitzacions participants i ofereix un obsequi a totes aquelles persones que completin la gimcana. Com a novetat d’enguany, totes les persones que hi participin entraran en el sorteig per obtenir un seguit d’obsequis alguns dels quals provindran de les mateixes entitats.

Continuant amb les novetats, la Mostra d’aquest 2023 lluirà unes renovades decoracions aèries al llarg de tota la rambla del Passeig i del Carme. Es tracta d’unes instal·lacions de fusta acompanyades de paraules que transmeten els valors del tercer sector i que van ser elaborades per les pròpies entitats l’any 2018. Es tracta d’una part ja emblemàtica de la Mostra d’Entitats de Vic així que al llarg dels mesos vinents s’actualitzaran comptant amb la col·laboració d’aquelles entitats que vulguin participar en els tallers de renovació.

Com sempre la Mostra serà una jornada festiva que inclourà una programació molt variada de diferents activitats distribuïdes al llarg del recorregut, comptant amb l’escenari de fusta de la rambla del Passeig, l’escenari de la rambla del Carme i les zones frontals dels estands. És doncs una molt bona oportunitat perquè les entitats visibilitzin aquelles iniciatives que duen a terme en el marc del seu projecte, com tallers, actuacions musicals i teatrals, exposicions o activitats d’iniciació a alguna disciplina.

 

Un teixit associatiu ric, actiu i divers

La ciutat de Vic compta amb més de 300 entitats actives, de les quals més de 260 estan inscrites al Registre d’Entitats Municipal de Vic. El compromís de totes elles explica en gran mesura la intensa activitat cultural, social o esportiva de la ciutat i des de l’Ajuntament de Vic es vol continuar donant suport al teixit associatiu conscient de l’enorme tasca que desenvolupen en favor de la convivència, la participació i la cohesió. 

  

PER A MÉS INFORMACIÓ:

Àrea de Ciutadania

Adreça: c. de les Basses, 3

Telèfon: 680125454 o al 938862100 ext. 21206

Correu electrònic: [email protected]

La 19a edició de la Mostra d’Entitats de Vic engega motors
Etiquetat a: