Com a resultat del sondeig sobre formació associativa que es va realitzar a la darrera Mostra d’Entitats del passat mes de maig, l’Ajuntament de Vic publica l’oferta de formació associativa d’aquesta tardor dirigida a les persones que formen part d’entitats sense ànim de lucre de Vic. 

Es tracta d’una oferta formativa que inclou quatre propostes en format de tallers i sessions d’assessorament individualitzat relacionats amb l’autoprotecció en situació d’emergènica mèdica, la fiscalitat i captació de fons en el si de les entitats, l’obtenció de la signatura digital de l’entitat i el nou reglament europeu de protecció de dades. Totes les formacions són gratuïtes, tenen una durada d’una o dues sessions i es desenvoluparan al Centre Cívic Can Pau Raba i a les seus de Ciutadania i d’alguna entitat de la ciutat.

  • Consulta el programa amb la informació sobre les dates i els continguts aquí
  • Descarrega el full d’inscripció aquí

Un dels serveis que ofereix l’Ajuntament de Vic és donar suport associatiu a les entitats sense ànim de lucre de la ciutat. L’any 2018 es van comptabilitzar un total de gairebé dues-centes cinquanta consultes i, a hores d’ara, ja se’n comptabilitzen prop de dues-centes vint. El suport associatiu es desplega a diferents nivells, però el gruix del treball diari es concentra en l’atenció i l’acompanyament personalitzat en la gestió quotidiana de l’entitat: la presentació de documents al Registre General d’Associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, l’obtenció de la signatura digital de l’entitat – d’obligat ús des de l’any 2016 per a les entitats jurídiques per a relacionar-se amb l’Administració – , la presentació d’instàncies per a l’organització d’activitats, etc. A més, des de l’Àrea de Ciutadania es gestiona el Registre Municipal d’Entitats de Vic, registre oficial on es poden inscriure totes les entitats amb seu social a la ciutat.

Una altra de les tasques d’aquest servei és la d’organitzar activitats per fomentar l’associacionisme a la ciutat i difondre l’activitat del teixit associatiu de Vic, que compta amb més de 300 entitats sense ànim de lucre d’àmbits diversos: cultural, social, cooperatiu, esportiu, veïnal, etc. L’esdeveniment anual per excel·lència és la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic que s’organitza amb la col·laboració de les àrees de Cultura i Cooperació de l’Ajuntament de Vic i les mateixes entitats participants. Una de les novetats de la setzena edició de la Mostra ha estat la participació d’entitats religioses, ja que són associacions sense ànim de lucre i des de la organització, amb el vistiplau de la resta d’entitats participants, es va considerar que també hi han de tenir cabuda.

Finalment, vinculats a l’assessorament per a entitats, l’Ajuntament de Vic té tres canals de difusió propis: el portal web “Vic Entitats” que és, també, un espai per a la creació gratuïta de webs associatives; el butlletí informatiu “Infoentitats”, que es publica dues vegades per setmana, els dimarts i els dijous, i que recull les activitats que organitzen les entitats i altres informacions d’interès; i el compte de Twitter “@vic_ciutadania” compartit amb altres departaments de l’Àrea Social de l’Ajuntament de Vic.

 

Durant el mes d’octubre l’Ajuntament de Vic torna a oferir cursos de formació al teixit associatiu de la ciutat
Etiquetat a: