El Departament de Justícia de la Generalitat ha decidit anul·lar o reduir el preu de diversos tràmits que resulten imprescindibles pel funcionament de les entitats sense ànim de lucre.

Per una banda, la Generalitat suprimeix la taxa de 21,85€ que s’havia d’abonar per tal de realitzar canvis en les juntes directives de les associacions, facilitant així una actualització de dades que resulta necessària per accedir a qualsevol tipus de subvenció. També desapareix la taxa d’extinció de les fundacions, que suposava un cost de 163,80 €.

La resta de taxes segueixen vigents, tot i que la rebaixa dels imports se situa al voltant del 50%. En el cas de les associacions destaquen les rebaixes en els certificats i notes simples, la revisió de comptes d’utilitat pública i la transformació en fundació. En el cas d’aquestes últimes, s’han reduït també les taxes de les modificacions d’estatuts, les modificacions de patronats i les declaracions responsables, entre d’altres.

Trobareu tota la informació al següent enllaç.

 

Reunions per videoconferència

Per evitar que les entitats aturin la seva activitat, a l’inici de la pandèmia Justícia va facultar les associacions i fundacions perquè, tot i que no estigui previst en els seus estatuts, puguin reunir-se i adoptar acords per videoconferència i altres mitjans telemàtics durant l’estat d’alarma per la COVID-19. No obstant això, degut a l’emergència sanitària, les entitats poden ajornar la presentació obligatòria dels comptes anuals i altres documents. Els terminis legals reprendran a partir de la data de la finalització de l’estat d’alarma.

A més de la presentació dels comptes anuals, la norma aprovada pel Govern també suspèn temporalment els terminis per a la seva elaboració i aprovació, i els previstos per a la reunió dels òrgans col·legiats. Si aquestes reunions ja havien estat convocades abans de la declaració de l’estat d’alarma, es poden ajornar o modificar.

El Departament de Justícia retalla a la meitat les taxes dels tràmits relatius a associacions i fundacions
Etiquetat a: