S’havia de fer el proper 9 de maig i estava prevista la participació d’un centenar d’entitats sense ànim de lucre de la ciutat

 

L’actual situació d’excepcionalitat ha obligat a ajornar la 17a Mostra d’Entitats de Vic fins al mes de maig del 2021. L’edició d’enguany s’havia de fer el proper 9 de maig, de les 5 de la tarda a les 9 del vespre a la rambla del Passeig i a la rambla del Carme, amb la participació d’un centenar d’entitats sense ànim de lucre de la ciutat. La decisió final s’ha pres aquesta setmana de manera gairebé unànime per part del teixit associatiu que hi havia de ser present.

 

A finals de març ja es va comunicar a les entitats de la ciutat que la mostra no es podria fer en la data inicialment prevista, pel maig, tot i que encara quedaven unes setmanes de marge per poder decidir si finalment s’ajornaria per a més endavant o bé si s’anul·laria definitivament. Aquesta setmana, però, després de parlar-ne amb les entitats, s’ha optat per anul·lar l’edició d’aquest any i deixar-la, si les circumstàncies ho permeten, per al maig del 2021.

 

“La decisió s’ha pres tenint en compte el context actual i la incertesa que encara hi ha per als propers mesos de poder fer activitats col·lectives i que suposin la concentració d’un nombre important de persones en poc espai”, explica Josep-Ramon Soldevila, regidor de Ciutadania. A banda de desconèixer, ara per ara, l’aforament que es permetrà a la tardor en esdeveniments com aquest, també s’ha tingut en compte que fer la Mostra d’Entitats a la tardor suposaria fer dues edicions en només sis mesos de diferència amb la de l’any vinent.

 

També es dona la circumstància que algunes entitats culturals i socials de la ciutat ja tenen previst altres activitats a partir del setembre, si les autoritats sanitàries ho permeten. “La voluntat de l’Ajuntament és respectar aquestes propostes i no contraprogramar amb una celebració associativa com és la Mostra d’Entitats de Vic”, expressa el regidor.

 

La Mostra d’Entitats de Vic té per objectiu que les associacions, clubs i fundacions de la ciutat presentin a la ciutadania els projectes que desenvolupen i la tasca voluntària que fan durant tot l’any. “Després de 16 edicions és un esdeveniment consolidat que s’ha convertit en un espai de diversitat, convivència, tolerància i intercanvi d’idees i iniciatives”, destaca Soldevila. Segons ell, és “un important aparador on les entitats no només es poden donar a conèixer sinó que a més a més poden fer xarxa amb altres associacions”.

La 17a Mostra d’Entitats de Vic s’ajorna fins al maig del 2021
Etiquetat a: