Nota de premsa del Consell Comarcal del Ripollès

17 de maig del 2017

Per primera vegada, el Consell Comarcal del Ripollès ha hissat a la façana la bandera de l’arc de Sant Martí, identificadora del col·lectiu LGTBI. És amb motiu de la commemoració del Dia internacional contra l’homofòbia. La col·locació de la bandera, cedida per l’associació LGTBI TALCOMSOM, la varen fer conjuntament el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, i el president de l’entitat, Marc Parareda, ahir al vespre, abans del ple de la corporació.

Manso ha posat de manifest el “compromís total” del Consell Comarcal del Ripollès i del Consorci de Benestar Social del Ripollès “amb la defensa dels drets de tots els ciutadans i d’un marc de llibertats i drets compartit”. Igual que Manso, Parareda ha explicat que la hissada de la bandera “és la punta de l’iceberg” que fa visible la col·laboració intensa entre TALCOMSOM i les institucions comarcals. També s’ha mostrat satisfet per la proactivitat del Consorci de Benestar Social, que ja ha engegat activitats com formacions en matèria LGTBI per al personal tècnic de la comarca amb l’objectiu que puguin elaborar un diagnòstic d’aquest col·lectiu al Ripollès. Aquest treball és la primera baula per avançar cap a la redacció d’un pla comarcal LGTBI. El consorci també ha començat a fer difusió dels tipus d’atenció que pot donar a qualsevol persona que ho necessiti en tot tipus de circumstàncies.

La col·laboració entre el Consell Comarcal del Ripollès, el Consorci de Benestar Social del Ripollès i TALCOMSOM va començar arran de l’aprovació, al ple del 16 de novembre passat, d’una moció amb què la corporació es declara respectuosa amb la diversitat afectiva i sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual.

El Dia internacional contra l’homofòbia es commemora arran de l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals de l’Organització Mundial de la Salut. Aquest gest es va produir el 17 de maig de 1990.

Bandera LGTB Ripollès 17 de maig

 

El Consell Comarcal del Ripollès, amb el Dia internacional contra l’homofòbia